Raison d’être

Föreningen

Raison d’être är Sveriges äldsta förening för östasiatisk musik. Vårt mål är att vara en träffpunkt för folk som är intresserade av just östasiatisk musik och som vill lära känna andra med ett liknande intresse. Vi är för närvarande mest aktiva med vår karaokeverksamhet, där vi besöker olika konvent i Sverige och håller med karaokerum för skönsjungande konventare. Just nu verkar Raison d'être enbart i Sverige och har sitt huvudsäte i Göteborg, men arbetar på att sprida oss utanför riksgränsen.

Historik

Raison d'être bildades i Stockholm år någonting.

Nuvarande verksamhet

Den största delen av Raison d’êtres verksamhet i dagsläget är våra karaokearrangemang. Det innebär att vi ofta åker runt till olika konvent och andra event och arrangerar karaoke. Som medlem får man möjlighet att följa med på dessa konvent och, mot att arbeta i våra karaokerum, även få möjligheten att konventa sig lite.

Under 2018 kommer Raison d'être garanterat att besöka följande konvent, och vi är i kontakt med flera:
Picacon 6-8 april
Närcon Sommar 26-19 Juli
Confusion 21-23 September

Utöver vår konventsverksamhet anordnar vi även varannan tisdag karaoke på Confusions tisdagsträffar Hikari-kai, som sker klockan 17-21 på Arena 29 i Majorna, Göteborg.

Vi anordnar även egna karaokekvällar i Göteborgsområdet. De brukar innebära att vi sjunger tills vi blir för hungriga, och en eller flera utvalda stackare från styrelsen måste springa iväg och köpa pizza (till självkostnadspris, men föreningen bjuder på snacks och dricka). Traditionellt avnjuts maten till X Japans klassiker Art of Life, en alldeles lagom lång för att man ska hinna avnjuta sin mat (den är 29 minuter lång). Sedan fortsätter vi sjunga tills vi stupar!

 

Comments are closed.